Linoleum natural Bucuresti

Proaspat, dinamic si foarte interesant, linoleumul modern combina tehnicile vechi cu noua tehnologie xf care adauga acestor produse o intreaga gama noua de calitati tehnice. Tocmai datorita caracteristicilor naturale care dau rezistenta foarte buna si asigura o mentenanta mai usoara, linoleumul natural este ideal pentru zonele de trafic intens inclusiv pentru cele din domeniul sanatatii. Linoleumul modern, atat in varianta compacta cat si in cea acustica poate satisface chiar si cele mai exigente cerinte in ceea ce priveste aspectul, proprietatile specifice, costul si longevitatea produsului.

Fabricat din materiale naturale cum ar fi uleiul de in, rasina din pin, iuta, lemn ori pluta, linoleumul, este un produs de top din domeniul pardoselilor naturale si produselor reciclabile. Luand in calcul si ultimele inovatii in tratarea suprafetelor pentru a minimiza utilizarea resurselor naturale pentru ca curata si a mentine totul in stare buna, linoleumul este o podea ecologica perfecta.

Linoleum natural Bucuresti

Romanii considera ca linoleumul este un produs de calitate inferioara pentru ca la noi se considera a fi linoleum toate materialele care imita aspectul adica si covoarele PVC care la randul lor sunt si ele de mai multe categorii. In blocurile vechi, comuniste, nu era linoleum, ci era vinil, care, asa cum sugereaza si denumirea lui, este un material care are in compozitie granule de PVC. Ca oricare alt material pentru finisaj si vinilul dar si linoleumul pot sa fie de calitati diferite. Noi ne-am propus sa va aducem in atentie linoleumul pentru ca e o varianta de acoperire a podelelor ce merita sa fie luata in calcul in special acum cand in magazine avem produse de calitate din categoria aceasta.

Cum putem recunoaste linoleumul? In primul rand acesta are o grosime mai mare comparativ cu cea a covoarelor din PVC. In al doilea rand are in spate si o retea de pluta care e evidenta. In al treilea rand e mai putin lucios decat covoarele de PVC. Daca aveti curiozitatea sa va uitati mai atent la el veti vedea ca pe margine ies la iveala mici granule din el si daca zgariati putin zona chiar iese un fel de praf ceea ce nu se va intampla in cazul covoarelor de PVC ele fiind foarte compacte.

In plus, se pare ca mirosul linoleumului este mai discret comparativ cu PVC-ul. De asemenea, linoleumul este si el pe mai multe clase si unele modele se potrivesc pentru utilizare rezidentiala, mergand foarte bine in locuinte, iar cele de trafic intens se potrivesc in spatii publice precum scoli, sali de sport, restaurante si hoteluri.

De ce ar trebui sa luati in calcul linoleumul? Pentru ca acesta poate sa fie exact solutia pe care o cautati in holuri, bucatarii, bai si balcoane, terase inchise si poate chiar si in camerele copiilor. Daca aveti mai multe animale de companie acasa, linoleumul este fix ceea ce cautati pentru a beneficia de o intretinere usoara peste tot. reprezinta o podea antibacteriana, se curata foarte usor si arata perfect pentru mult timp. De asemenea, grosimea lui asigura si o izolare fonica mai buna decat o podea de parchet laminat sau placi ceramice, iar la bloc chiar ne dorim asa ceva. Puteti sa il considerati un material care are proprietati de izolare termica foarte bune, tocmai datorita grosimii sale. La noi, din cauza prejudecatilor si asocierilor cu vinilul din apartamentele vechi de bloc linoleumul este subestimat si este pacat ca se intampla asta.